Hva er forskellen på dog sledding ride og drive?

Dog sledding ride- en av våre profesjonelle guider vil kjøre sleden. det er plass til to stk i hver slede. Har du med ett lite barn kan det sitte 3 stk i en slede. Denne turen er perfekt for deg som bare vil nyte naturen, ta bilder og se hvordan hundene jobber sammen i ett hundespann. Vist du reiser alene vær oppmerksom på at du kanskje sitter i sleden sammen med en annen gjest. En perfekt måte å treffe nye venner på 🙂

Dog sledding drive- En av våre profesjonelle guider vil gi den en kjapp opplæring i hvordan du skal kjøre ditt eget team av hunder. Etter dette kjører du ditt eget team etter en av våre guider som kjører først og lager opp løypen.
Det vil være to stk per slede. Vi vil stoppe halvveis på turen der dere vil bytte på hvem som kjører sleden. Turen er fysisk krevende og involverer koordinering av sleden, men ingen tidligere erfaring er nødvendig.

Begge turene inneholder rundt 50min hundeslede.

Hvordan booke hundeslede tur vist noen in gruppen/familien vil kjøre selv og andre vil sitte i sleden?

Vist du booker Dogsledding drive og dog sledding ride innad i gruppen/familien vil dere bli delt opp i to grupper, derimot vil dere møtes etter turen der dere vil nyte ett måltid sammen.
Vi foreslår at dere booker Dog sledding ride vist dere vil være i samme gruppe gjennom hele turen.

Vist dere er to stk og bare en av dere vil kjøre sleden kan dere fortsatt booke Dog sledding drive. Da vil en av dere kjøre sleden og den andre sitte i sleden gjennom hele turen.

Hva trenger jeg å ta med meg på vanlig hundeslede tur?

Vi tilbyr kjeledresser (fra barne størrelser til XXXL) og støvler (fra barne størrelser til 45 EU)
Av egne ting bør du ha med deg hansker, lue, varme sokker, solbriller og ikke glem kameraet.

Hvor blir vi plukket opp? kan vi komme med egen transport?

Vi vil plukke dere opp utenfor Raddison Blu Hotel Tromsø. adressen dit er: sjøgata 7, 9259, Tromsø. Vennligst møt opp 15 minutter før avgang.

Vist du ønsker og komme med egen transport er adressen: Straumsvegen 601, Kvaløysletta. Vennligst parker på gjeste parkeringen vår som er på høyre siden av veien opp mot Villmarkssenteret. Husk å si ifra til Tromsø Villmarkssenter vist du kommer med egen transport.

Kan jeg ta med små barn på hundeslede tur?

Vi har ingen alders restriksjoner på slede turene våres, derimot vist du reiser med ett spedbarn er det ditt eget ansvar og ha med barnet i sleden. Vi tilbyr varme soveposer og reinsdyr skinn til å ha i sleden, men vi har ikke kjeldress og sko til små barn.

Vist du reiser med en familie/gruppe der de vil kjøre slede, men du vil være igjen på senteret med barnet vennligst kontakt oss så booker vi deg inn på en besøks aktivitet istedenfor.

Kan jeg kjøre hundeslede men jeg er gravid?

Generelt sett er det ingen risiko å kjøre hundeslede men man er gravid. Visse tider av året kan sporene være isete og humpete – vennligst informer våre guider om at du er gravid før slede turen. Vær oppmerksom på at du gjør det på egen risiko. Vist du foretrekker og være igjen på senteret vennligst ta kontakt så booker vi deg inn på en besøks aktivitet istedenfor.

Jeg har mistet kameraet/telefon/lue/hansker etc. på Villmarkssenteret. Hvordan kan jeg finne det igjen?

Alt av gjenglemte ting sendes til vårt salgs kontor på: Kaigata 2, Tromsø

Hva skjer vist det ikke er nok snø?

Tromsø Villmarkssenter AS og våre partnere forbeholder seg retten til å kansellere aktiviteten til ethvert tidspunkt av sikkerhetsmessige grunner. Vi vil imidlertid tilby deg en alternativ aktivitet, Flytte aktiviteten til en annen dato eller full refusjon.

Når er det mørketid og når er det midnatts sol?

Mørketiden i Tromsø er fra 21.11 til 21.01
Midnatts solen i Tromsø er fra 21.05 til 21.07

Hva vist jeg deltar i en nordlys aktivitet, men ikke får sett det?

Tromsø er en veldig spesiell plass i verden som har en svært høy nordlysaktivitet, derfor er sjansene for å se nordlyset fra vårt Villmarkssenter svært høy. Naturen spiller også en veldig stor rolle på turen og det er en sjanse for at nordlyset ikke dukker opp. Vist dette skjer så fortvil ikke. Det som er fint når du booker nordlys turer med oss er at våre guider vil sørge for at dere får en fantastisk opplevelse ute i naturen og du får besøke våre 300 alaskan huskyer og nyte kvelden ved bålet.

Hva vist jeg vil kansellere en booking?

Vi krever 48 timers varsel før aktivitetens avgangstid for å kansellere turen og for å gi full refusjon. Enhver avbestilling innen 48 timer før avreise tid eller unnlatelse av å delta blir ikke refundert. Gruppe bestilling på 10 eller flere gjester må kanselleres 7 dager før aktivitetens dato. To og fem dager ekspedisjoner må avbestilles innen 7 dager før aktivitetens dato. Hvis du må avbestille på grunn av sykdom eller skade dekker ikke våre avbestillings regler dette, men bør dekkes av din reiseforsikring. Tromsø Villmarkssenter vil gi deg all dokumentasjon du trenger til forsikrings selskapet ditt.